adsense 728x90
Home Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de carne de miel

Ciorba de miel

Ingrediente:
- 2 litri apa,
- 1 kg carne,
- zarzavat de supa,
- 2 cepe,
- 1/2 l bulion,
- verdeata,
- sare

1. Se taie carnea (poate fi si de miel sau vaca) in bucati potrivit de mari si se pune la fiert in apa rece cu sare.

2. Cand da in clocot, se adauga zarzavatul taiat fire subtiri sau trecut prin razatoarea mare si se lasa sa fiarba.

3. Se incearca daca este fiarta carnea, se potriveste zeama, adaugindu-se apa, daca mai este nevoie, iar la ultimul clocot se adauga bulionul si verdeata tocata marunt.

Ultima actualizare ( Vineri, 26 Martie 2010 19:56 )

 

Ciorba acra cu carne de miel

Ciorba de miel

Ingrediente:
- 1 kg carne de miel,
- 1-2 cepe,
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri smantana,
- patrunjel verde,
- zeama de lamaie sau otet,
- sare

1. Se taie carnea in bucatele si se fierbe in 2-3 litri de apa, impreuna cu ceapa taiata marunt si sare.

2. Cand carnea este bine fiarta, se bat in supiera galbenusurile cu smantana si se pune ciorba peste ele, putin cate putin, apoi toata amestecand bine.

3. Se presara cu patrunjel tocat fin. Se acreste cu zeama de lamaie sau otet, dupa gust.

Ultima actualizare ( Vineri, 26 Martie 2010 19:54 )

 

Ciorba banateana cu miel

Ciorba de miel

Ingrediente:
- 1 kg carne de miel,
- 1 morcov,
- 2 patrunjei,
- 1 ceapa,
- 8-10 boabe piper,
- boia de ardei dulce,
- 2 linguri orez,
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri smantana,
- zeama de lamaie,
- sare,
- patrunjel verde
*
Mod de preparare

1. Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se spala cele 2 linguri de orez si se pun in ciorba sa fiarba.

2. Se face separat un rantas dintr-o lingura grasime si o lingura faina, cand rantasul este rumen, se pune ceapa taiata marunt si se lasa pana se rumeneste putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei, precum si putina supa sau apa.

3. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se toarna in cratita cu ciorba si se lasa sa mai fiarba putin. Cand este gata se lasa putin sa se raceasca, apoi se drege cu cele doua galbenusuri si cele 2 linguri de smantana.

4. Se pune de asemenea zeama de lamaie dupa gust si patrunjelul verde tocat

Ultima actualizare ( Vineri, 26 Martie 2010 19:53 )

 

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ingrediente:
- 500 g carne de miel cu os,
- 2 cepe,
- 2 morcovi,
- 1 ardei gras,
- 1/2 telina,
- 1 patrunjel,
- suc de tomate,
- leustean si bors.

1. Speli carnea si o pui la fiert, iei spuma.

2. Adaugi zarzavatul curatat si taiat marunt.

3. Cand totul este fiert, adaugi sucul de tomate, borsul si leusteanul.

Ultima actualizare ( Joi, 25 Martie 2010 06:04 )

 

Bors de miel

Ciorba de miel

Ingrediente:
- Capul si piciorele din fata,coastele,
- 1 morcov,
- 1 patrunjel,
- 3/4 l bors,
- sare,
- verdeata,
- ceapa verde,
- 2 linguri orez,
- 2 l apa

1. Se fierbe toata carnea in apa cu un praf de sare.

2. Cand incepe sa faca spume,se curata cu lingura cu gauri pana nu mai face spuma si incepe sa fiarba,se adauga ceapa tocata cu codite cu tot,orezul,morcovul si patrunjelul date pe razatoarea mare si se lasa sa fiarba.

3. Borsul se fierbe un clocot separat si se adauga in cratita cu carnea fiarta dupa gust.se drege borsul.

Ultima actualizare ( Joi, 25 Martie 2010 06:00 )

 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2
adsense 300x250