adsense 728x90
Home Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel cu smantana

Ciorba de miel

Ingrediente:

- cap de miel,
- oase,
- bucatele de carnita cu os,
- 3 morcovi,
- 2 patrunjei,
- 1 ceapa,
- 2 gramajoare de macris,
- 2 galbenusuri,
- smantana,
- sare de lamaie,
- sare.

1. Se pune carnea la fiert, se i-a spuma, intre timp se caleste ceapa in putin ulei, doar ca sa devina aurie se adauga morcovul taiat pai, se caleste putin si se adauga in ciorba, patrunjelul se adauga in ciorba, se fieb, dupa care se adauga macrisul taiat fideluta.

2. Se face o dresatura din 2 galbenusuri si smantana, se adauga in ciorba, se acreste cu sare de lamaie dupa gust.

3. Se serveste cu smantana si ardei iute.

Ultima actualizare ( Marţi, 23 Martie 2010 03:05 )

 

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ingrediente:

- Folosim bucati mai cu os (gat, coada, coaste) de miel pentru ciorba.
- 4 morcovi
- 2 bucati de patrunjel
- 1 legatura de ceapa verde
- smantana 1 kg
- 4 galbenusuri de oua
- sare
- frunze tarhon proaspete (sau de la borcan, sau uscate)
- frunze de macrici pentru acrit (daca nu aveti puteti folosi si zeama de la lamaie)
- 2 liguri mari de rama sau unt pentru calit


1. Se pun bucatile de miel la fiert cu sare si intre timp mai spumam. Morcovii si patrunjelul se taie felii si se calesc pe unt. Cand carnea e mai mult de jumate fiert se adauga morcovii caliti si se lasa sa fiarba mai departe. Amestecam galbenusurile de oua cu smantana, tarhonul il maruntim, frunzele de macrici le taiem fasii subtiri la fel si ceapa verde.

2. Cand carnea e fiarta adaugam frunzele de macrici (cca 2 buchetele), (neavand macrici eu am adaugat zeama de la o lamaie), ceapa verde taiata rondele subtiri, galbenusurile amestecate cu smantana si lasam sa dea un clocot.

3. In acest timp adaugam si tarhonul tocat si mai punem sare dupa gust .

Ultima actualizare ( Marţi, 23 Martie 2010 03:01 )

 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 2
adsense 300x250