adsense 728x90
Home Friptura de miel

Friptura de miel

Friptura de berbecut cu legume

Friptura de miel

Ingrediente:
- pulpa mare de berbecut
- 500g cartofi noi
- 2 legaturi ceapa verde
- 250ml vin alb
- 1 lingurita scortisoara rasa
- 250ml vin rosu
- 1 legatura cimbru verde
- 6 linguri untdelemn de masline
- sare,
- piper

1. Se pun cartofii la fiert intregi in apa cu sare pentru 15 minute, apoi se scurg de apa.

2. Puneti pulpa de berbecut intr-o tava unsa cu untdelemn. Condimentati-o cu sare, scortisoara si piper si turnati in tava vinul alb.

3. Trebuie sa se prajeasca uniform si stropiti-o cu sosul din tava. Cand scade tot sosul din tava, turnati peste vinul rosu.

4. Aduagati in tava cartofii, cepele verzi intregi si tineti preparatul la cuptor pana cand scade si vinul rosu, iar carnea si legumele sunt rumenite uniform.

Ultima actualizare ( Vineri, 26 Martie 2010 17:12 )

 

Friptura de miel

Friptura de miel

Ingrediente:
- 1 1/4 kg pulpa de miel
- frunze de rozmarin
- 5 catei de usturoi feliati
- 50 g file ansoa din conserva
- 3 linguri grasime sau untdelemn vegetal pt uns carnea
- 1 morcov taiat bucati
- 150 ml vin roze
- 300 ml supa legume
- 1 lingura gem coacaze
- sare,
- piper

1. Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezoneaza cu sare si piper.

2. Cu fileurile de ansoa se inveleste pulpa de miel apoi se pune la frigider cel putin 4 ore.

3. Se incinge cuptorul si se continua prepararea fripturii de miel. Asezonam carnea cu sare, piper si o ungem cu untdelemn.

4. Intr-o tava destul de incapatoare punem legumele taiate impreuna cu cateva crengute de rozmarin, usturoiul ramas si inca putina grasime.

5. Luam pulpa si o punem peste legume apoi o dam la cuptor timp de 20 de minute pana devine usor maronie.

6. Dupa 20 de minute reducem temperatura cuptorului la 180 grade si lasam canea sa se faca timp de 1/5 sau 1 ora in functie de cat de patrunsa iti place sa fie.

7. La fiecare 20 de minute scoate friptura si toarna grasimea din tava peste carne.
Cand consideri ca este gata scoate-o din cuptor si las-o de-o parte timp de 15 min pt fragezire.

8. Sosul:

Ia grasimea din tava in care a stat carnea si lasa doar legumele si sosul. Pune tava la foc potrivit si adauga vinul roze. Fierbe timp de 3-4 minute, adauga supa de legume, gemul de coacaze si fierbe inca 5 minute pana se ingroasa putin. Dupa gust adauga sare si piper.

Ultima actualizare ( Joi, 25 Martie 2010 07:19 )

 

Friptura de miel la tava

Friptura de miel

Ingrediente:

- 3 kg carne de miel,
- 200 ml ulei,
- sare,
- piper

1. Carnea de miel se taie in bucati mari, se spala, se scurge si se da sare cu piper in amestec. Se asaza intr-o tava cu ulei, apoi se introduce la cuptor. In timpul inabusirii se stropeste cu sosul rezultat.

2. Cand friptura este bine patrunsa si rumenita, se scoate din cuptor si se tempereaza la rece (se tine pe masa acoperita).

3. Se portioneaza si se mentine la cald in sosul format.

Ultima actualizare ( Marţi, 23 Martie 2010 03:31 )

 

Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

Friptura de miel

Ingrediente:

- carne miel taiat in bucati
- 6-7 linguri sanatoase de untura(se poate folosi si ulei )
- catei de usturoi la numar vreo 10( pentru impanat )
- slanina afumata (clisa, ca pe la noi in Bihor)
- vreo 500 ml apa
- rozmarin (proaspat sau uscat din care avem )
- sare,
- piper

1. Se fac mici taieturi in carne cu virful unui cutit si in taietura asezam felii de usturoi taiate in 2 sau 4 si felie de slanina afumata. Dupa ce am impanat astfel bucatile de carne le saram si piperam din abundenta si le asezam in tava in care am pus untura. Presaram deasupra rozmarin, mai punem vreo 2-3 catei usturoi taiati in 2 cateva felii de slanina taiata si ea felii mai subtirele si turnam peste 500 ml vin si apoi apa cat sa acopere carnea si astfel dam totul la cuptor unde il lasam sa se prajeasca cca 40 min. dupa care intorcem bucatile de carne si il lasam mai departe in cuptor pana scade zeama si bucatile de carne sunt rumenite.

2. Salata de sfecla rosie si hrean.
De obicei sfecla rosie o coc in cuptor ( ramane rosie si are un gust mai bun) o dau pe razatoarea mare, razui vreo 3 buc hrean pe razatoarea marunta , le amestec si apoi potrivesc gustul cu sare, otet si un pic de sare.
Mentiuni:

3. Friptura o servim cu pireu de cartofi si neaparat cu salata de sfecla rosie si hrean.

Ultima actualizare ( Marţi, 23 Martie 2010 03:29 )

 

Friptura de miel 2

Friptura de miel

Ingrediente:

- carne de miel: pulpe, coaste
- condimente
- 4 catei usturoi
- 1 ceapa mare
- putin ulei
- 3 cani de vin rosu sec
- staniol
- legume diverse

1. Se spala carnea, se pune in tava in care punem ulei, usturoiul taiat bucatele, ceapa taiata bucati. Punem la sfarsit si vin rosu sec, 3 cani.

2. Se acopera cu staniol si dam la cuptor 1 h 30 minute, pana se patrunde carnea. Ultimele 10 minute scoatem staniolul si lasam asa sa se rumeneasca putin carnea.

3. Se serveste cu orez, mazare, varza de bruxelles.

Ultima actualizare ( Marţi, 23 Martie 2010 03:27 )

 
Mai multe articole..
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2
adsense 300x250